Kútfúrás

Kútfúró gépparkunk:

Kútfúrás lánctalpas géppel  Kútfúrás önjáró géppel

kútfúrás árak

Talán a gépparkból is látszik, hogy komolyan vesszük a kútfúró szakmát és a munka jellegéhez igazodva a megfelel technikát tudjuk felvonultatni.


Mivel öblítéses technológiát használunk, a kútfúró gépek tulajdonképpen csak teljesítményükben térnek el egymástól, az alapelv ugyan az.
Mindegyiken található egy nagy teljesítmény iszapszivattyú, aminek feladata, hogy keringesse a fúráshoz használt fúróiszapot, ezzel folyamatosan tisztán tartva a fúrólyukat.
Ezek teljesítmény 300L/perc és 1000L/perc között van.

Kútfúrás szivattyú


A másik alapegység tulajdonképpen egy motor, ami hasonlóan egy sima fúrógéphez, forgatja a fúrórudat, amivel a kútfúrást végezzük.
Ebbl nekünk 2 fajta van, elektromos és hidraulikus.

Kútfúró rúd

A kútfúró fúrórúd, mind hosszát, mind átmérjét tekintve változatos méret lehet, de abban meindegyik megeggyezik, hogy vastagfalú, nagyon strapabíró, speciális összetétel, húzott és nem hegesztett acélcsbl készül, ma már általában kúpos menettel. Ha valakinél olyan csövet lát, amin látszik hosszában a hegesztési varrat, máris tudja, hogy sima vízvezetkcsbl hegesztett barkács rudakkal dolgozik.

Fúrófejek:

Kútfúrás 3 él fej
3 él kútfúró fej. Kifejezetten könny fúrásokhoz.


Martfogú kútfúró fej
Görgs mart fogú kútfúró fej. Közepesen kemény kútfúrás alkalmával vesszük igénybe.

Kútfúrás göbös fej
Speciális görgs (göbös) kútfúró fej. Kifejezetten kemény kzetek fúrásánál használatos.

Kútfúrás fej 3
PDC kútfúró fej. Több funkciós, de valójában ennél a típusnál is megvannak a keménységi fokozatok, csak mindegyik hasonlóan néz ki.